Kryetar  

1. Komandanti në krye i Aleancës. Gëzon të gjitha të drejtat që struktura e aleancës ofron. Bonusi i tij i veçantë është 10 pikë moral, por vlera aktuale e këtij bonusi varet nga statusi i Besnikërisë.

Për më shumë informacion mbi të drejtat dhe përfitimet e kryetarit, kliko këtu.

2. Emri i përbashkët i të gjithë kryetarëve në statusin e Besnikërisë të 2-të.

Kryetar i lartë  

Emërtimi i përbashkët për të gjithë Kryetarëve në të tretën status Besnikërie.

Kryetar i Ri  

Emri i përbashkët për të gjithë kryetarët në të parën fazë Besnikërie.

Privat  

Gradë ushtarake e dhënë lojtarëve me 150-249 pikë ushtarake.

Udhëheqës  

Një nga aftësitë në dispozicion kur zhvillohet niveli Gjeneral. Rrit Shpejtësinë e lëvizjes së ushtrisë. Niveli 1: 4% Shpejtësi; Niveli 2: 6% Shpejtësi; Niveli 3: 10% Shpejtësi; Niveli 4: 14% Shpejtësi; Niveli 5: 20% Shpejtësi

Universitet ushtarak  

Universiteti  

Simbol i dijes dhe urtësisë së bashku me Akademinë e Shkencave. Universiteti, në dispozicion vetëm në kryeqytet, është ndërtesa ku zhvillohen të gjitha kërkimet.
Niveli i saj zvogëlon kohën e nevojshme për kërkim prej 0.5 herësh në krahasim me nivelin në kohën bazë dhe nivelin e çmimeve për 0,02 herë. Niveli 25 lejon ndërtimin e Akademisë e Shkencave.

Ushtar  

Term i përbashkët për të gjitha llojet e njësive ushtarake njerëzore, pavarësisht nga klasa.
Ushtarët janë;: shigjetarët, heshtarët, shpatarët dhe kalorës.

Ushtria e Aleancës  

Ushtri të mbledhura në një pikë tubimi ose në një kështjellë të aleancës dhe të dhuruar nga anëtarët e aleancës. Njëherë të dhuruara njësitë ushtarake nuk mund të tërhiqen. Rekrutimi i ushtrisë nënkupton rritje të pikëve neto, ndërsa dhurimi i ushtrisë - ulje.

Për më shumë informacion në lidhje me ushtrinë e aleancës, kliko këtu.

Ushtria në fushë  

Trupat e dislokuara në fushë përpara Kalasë.